Budapest 100

Arra gondoltam hosszabban írok a hétvégi élményeimről és erről a budapesti rendezvényről nektek. Nagyon sok izgalmas új információhoz jutottam, és kellemes volt végig járni ezeket a szép helyeket!

A Goldberger textilgyár irodája volt az első állomás, ahol hiányoltam azt hogy az épületről régi képeket kitehettek volna a fénykorból. Gyerekkoromból a szocialista átalakítású dollár boltra emlékszem benne. Volt egy fotókiállítás a földszinten, de teljesen más témájú.

Az üvegtető a Goldbergeren

A bécsi szecesszió egyetlen példája, ez a szép villa. Sajnos ebek harmincadjára hagyva, ugyan bérlőkkel együtt siralmas állapotban van, a födém átszakadva, minden esik szét. Önkormányzati tulajdon…

1909-ben átadásakor
2020 pusztuló részek

A régi városházára történeti múzeum érdekes előadást tartott a korábbi polgármesterek tárgyi hagyatékából.

A Cházár András utcában az épületről viszonylag kevés szó esett a prezentáció alatt, viszont a művész családról sok mindent megtudtunk.

Az új városházán a város mai arculatának kialakulásáról érdekes dolgokat hallgattunk meg, és az épület gazdagon díszített belső terét jó volt bejárni. A földszinten a külső kerámia díszek is ki voltak állítva.

A Szilágyi Dezső téri házban az előadást alig lehetett hallani, a kifüggesztett molinós kiállítás nagy része pedig nem volt olvasható mivel azokat az első emeleti korlátokra akasztották föl és ehhez túl kicsik voltak a betűk. De volt egy pár sima A4-es papír is amiről mégiscsak el lehetett olvasni pár dolgot.

Szilágyi Dezső tér 4
A ház homlokzati díszei

És ha már úgyis ott voltunk akkor megnéztük a tér másik oldalán a Neuschloss palotát is.

Összességében véve nagyon szép napunk volt, és rendkívül sok élménnyel gazdagodtunk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: